Кулинарни изкушения от Надя

Кулинарни изкушения от Надя

сряда, 24 октомври 2012 г.

БИШКОТЕНА ТОРТА ЗА НАЧИНАЕЩИ КУЛИНАРИ






Тази рецепта е много лесна за изпълнение и изобщо не изисква много време за нейното приготвяне. Затова реших, че е подходяща за тези от вас, които искат да приготвят десерт, но не им се занимава с трудни и дълги рецепти. От там спонтанно дойде и нейното име, а именно " Бишкотена торта за начинаещи кулинари".


Необходими продукти:

40 броя бишкоти 


60 гр царевично нишесте " Ягода"
600 мл прясно мляко ( за крема)
100 гр захар
студено прясно мляко за потапяне на бишкотите ( около 200 мл)
2 добре узрели банана
4-5 капки изцеден лимонов сок ( за бананите)

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера загрейте млякото със захарта до кипване.


В купичка разтворете нишестето в 100 мл хладка вода.


Изсипете на тънка струйка разтвореното нишесте във врящото мляко, като бъркате енергично до сгъстяване на крема.


На дъното на форма с откопчаващ се ринг, наредете плътно една до друга бишкотите, като първо ги потапяте за кратко в отделеното студено мляко.


Изсипете върху бишкотите половината от все още топлия крем и заравнете повърхността.


Обелете двата банана и ги намачкайте с вилица. Изцедете 4-5 капки лимонов сок и разбъркайте добре. Разпределете банановата смес върху крема.


Наредете отгоре останалите бишкоти, като отново ги потапяте за кратко в млякото. Изсипете върху тях останалия крем и заравнете повърхността.


Покрийте формата със свежо фолио и приберете в хладилник за няколко часа ( минимум 3-4 часа). Отгоре украсете тортата по ваше желание, като може да използвате смлени орехи или смлени бишкоти. 




Сервирайте добре охладена.




Получи се една много лека бишкотена тортичка, с аромат на ягодов крем, в допълнение с дъх на банани. Препоръчвам я на тези, които обичат леките сиропирани десерти. Толкова бързо свърши, че едвам успях да направя снимки на това малко парченце :)))




ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))









Няма коментари:

Публикуване на коментар